Práve čítáš:  / Cestovanie / Iné / Čína, kde ľudia pri práci sa zabávajú

Čína, kde ľudia pri práci sa zabávajú

Lotus-Building-Changzhou-China-Wallpaper

Každý z nich je rovnakí a vždy jedia ryžu (no niekedy a mačičky a psov) každý je majster Kung Fu, každý je štihlí a genius v matematike. Tie stereotypy počujeme najčastejšie o Číňanoch. Ale čo všetko je z toho pravda?

Dávid Panajoth, ktorý pracoval a žil v Číne rozprával nám o svojich zážitkoch v čarovnej krajine.

Dávid ako prvú vec povedal, že Číňania sú naozaj veľmi pracovitý, vytrvalý ĺudia a práca im definuje celý život. To je dôvod prečo čínska ekonomika je vynikajúca. Oni nemajú vôbec volné dni a ešte aj vtedy pracujú keď majú  40 stupňové horúčky.

Nie len voľno nemajú, ale ani minutu nemôžu meškat z roboty, lebo za meskanie  môžu očakávať vážne zrážky zo mzdy. Možno sú to šokujúce informácie ale napriek tomu v Číne sú platy omnoho vyššie a rozvoj techniky ja na oveľa vyššom úrovni.Samozrejme Číňania nie len pracujú, ale aj zabavajú sa. A vtedy vôbec nie sú lakomí a kupujú najdrahšie šampanské. V Číne ĺudia majú možnosť nakupovať v najväčšom nákupnom stredisku na svete a svetoznámy Panda park poskytne dokonalý víkendový program pre milovníkov prírody.

Čínska gastronómia je veľmi rozšírená na celom svete. Autentické čínske jedlá sú naozaj veľmi pikantné. – povedal David.

Okrem gastronómii aj doprava a zdravotnícstvo je na vysokej úrovni.

Podľa Davida najvýhodnejšou vlastnosťou Čínanov je ich pozitivita. Aj  najchudobnejší majú plány a sú veselí, veria, že budú ešte mať úspechy v živote. A práve preto sú šťastnejší ako my.

 

 

 

Fotky: obviousmag, chinetourguide, economist