Práve čítáš:  / Cestovanie / Škola / Idem študovať do zahraničia

Idem študovať do zahraničia

backk

Aby si osvojil cudzí jazyk jenajlepšie riešenie keď si v kontakte ľuďmi ktorí daný jazyk rozprávajú na úrovni materinského jazyka. A kde je na to výhodnejšie miesto ako krajina týchto rodákov. Keď máš také plány v budúcnosti IEC ti určite pomôže.

IEC – International Education Centre- spoločnosti ktoré ti pomôžu studovať v zahraničných univerzitách. Majú spoločné projekty s viac než 100 univerzitami. Napríklad: s Capilano Univerzity v Kanede, s Udayana University v Indonézii alebo s Australian International College of Management.  Najobľúbenejšiou destináciou je Anglicko. To, že kam môžes íst záleží o tom, že na akej fakulte študuješ. 

 

backp

Plánuj!

Keď ešte konkrétny plán nemáš, ale vieš, že chceš študovať v zahraničí kľudne môžeš navštíviť tím IEC a oni ti pomôžu nájsť najvhodnejšiu univerzitu. Ak sa ti cnie po domove nemusíš odísť na celí semester. Zahraničné školy majú aj kratšie letné semestre alebo jazykové kurzy. Keď si už vybrala najsympatickejšiu školu, spolupracovníci IEC ti vyplnia potrebné doklady.

 

581886_490776400958145_1198517611_n

Peniaze

Najdôležitejšia otázka je:  Ako budem mať na to peniaze? Bohužiaľ všetko má svoju cenu, ale keď namiesto dvoch letných festiválov tentokrát  ušetríš peniaze určite sa ti to oplatí! Okrem zážitkov vo Švajčiarsku a v Kanade budeš mať možnosť aj ísť na prax z čoho ešte aj peniaze budeš mať.

Odišiel ako diaťa vrátil sa ako dospelý

Študovanie v zahranicí má mnoho výhod: poznávať iné krajiny, môžeš rozvíjať svoje jazykové znalosti, môžeš si budovať kariéru a v neposlednom rade môžeš sa osamostatniť. Kto sa prihlási musí znášať samotu. Žiť sám v zahraničí nie je jednoduchá vec.

Najlepšie je keď sa prihlásite už rok a pól pred štartom, aby celá procedúra (víza, skúšky, dokumenty) išla v poriadku.  Samozrejme na IEC sa môžeš spoľiehať kedykoľvek. ” Pracovníci v IEC mi riešili všetko. Bola to obrovská pomoc pre mňa. Takže ešte raz Vám veľmi pekne ďakujem!”- povedal študent Robert.

Článok: Fekete Fanni

Zdroj: ieconline.hu

Fotky:IEC Facebook, weheartit