Práve čítáš:  / Iné / Móda/Životospráva / Šport / Správy / Zaujímavosti / Pozitívne účinky izbových rastlín

Pozitívne účinky izbových rastlín

indoor-plants-low-light2

V noci máte nekľudný spánok? Si vyčerpaný/á a vystresovaný/á? Namiesto toho aby si užívala tabletky na spanie máme pre teba nový tip. Izbové rastliny do spálne.

Večná diskurzia ide o tom či patria rastliny do spálne alebo nie. Niektorí vedci tvrdia, že v tme fotosintéza nefunguje, takže v noci rastliny berú kyslík od nás. Upozorňujú nás aj na to, že z vľhkej pôdy často sa objaví na stene pleseň.

Ale NASA má iný názor. Vedci zistili že nie len rastlinné listy ale aj korene a dokonca aj baktérie v zemi majú dôležitú úlohu v znižovaní koncentrácií škodlivých látok vo vzduchu.

növény2

Nemusíš mať 15 rastlín v jednej izbe, ale určite ti pomôže keď si vyberieš svoju najobľúbenejšiu. Výskumníci z NASA tvrdia, že s pomocou rastlín môžeme predísť ochoreniam ako sú ochorenia dýchacích ciest, bolesť hlavy alebo podráždené oči.

levendula

Pred tým ako pôjdeš do záhradníctva vybrať si svojho najnovšieho partnera na noc prečítaj ktoré rastliny sú pre teba najlepšie.  Jazmín a levanduľa podporujú nie len pokojný spánok, ale znižujú az pociť úzkosti. Z kozmetiky známa Aloe Vera účinne čistí vnútorný vzduch. A keď vo vzduchu je príliš veľa škodlivých látok na lístoch Aloe Very sa tvoria hnedé škvrny.

aloe-vera-in-pot

Keď rastliny už más doma nikdy nezabudni ich poriadne zalievať. Aj listy rastlín musia byť čisté lebo ak sú zaprašené nie sú schopné prečisťovať vzduch.