Práve čítáš:  / Environmentalistika / Cudzí pes vliezol do našej záhrady!

Cudzí pes vliezol do našej záhrady!

kutyával

Čo máme robiť s nežiadanými zvieratkami?

Ráno som sa zobudila a počula som niečo mňaukať. Išla som von a z ničoho nič som zbadala mačicku v našej záhrade. Na terase sa cítila dobre ale vedela som že predsa musí byť veľmi hladná.V prvom momente som vôbec nevedela, čo mám s ňou robiť. Možno aj ona bude členom našej rodiny?

 

catt

Nový člen rodiny

Na takú situáciu ani nie je možné pripraviť sa. Napriek tomu hocikomu sa to môže stať. Možno ani nemáš rada zvierá, ale aj tak musíš im dať aspoň jedlo a čistú vodu. A čo keď nemáš doma vhodné potraviny ? Zuzana  Maszlóová, riatiteľka útulku pre zvieratá nám povie na čo treba dávať pozor v tomto prípade.

Túlavé mačičky konzumujú skoro všetko. Domáce jedlo, mlieko, cestoviny, varené zemiaky, polievku, cestoviny, ale aj ryžu. (Moje mačičky napríklad majú radi mäsový vývar, alebo cestoviny s kyslou smotanou. )Mačky môžu jesť aj kurecie mäso, ale iba bez kostí.

 

cat

Opustená mačička hľadá domov!

Pohužiaľ veľmi veľa ľudí nenávidí mačky. Práve preto v útulkoch už nemajú dosť miesta na umiestnenie nových mačičiek. Jediným riešením problému je len kastrovanie s pomocou dobrovoľníkov. Je to veľmi dôležité aby sme v budúcnosti vedeli predísť takejto situácií.- povedala nám Zuzana.

V našom prípade mama hneď oslovila susedov no bohužiaľ nikto nevedel komu mačiatko môže patriť. Ja som fotku mačiatka dala na fb a dúfala som že to vidí aj gazda zvieratka.

 

ctt

Pes je úplne iná vec, ako mačka. Keď na ulici nájdeme psa hneď a s ním treba ísť veterinárovi aby sme vedeli či je pes úplne zdravý a či má čip alebo nie.Keď má čip tak veľmi ľahko môžeme násť majiteľa, lebo každý majiteľ je registrovaní v databáse. Keď niekto videl, že psa vyhodili z auta tiež treba pozrieť čip aby ten človek dostal čo si zaslúži za to, že týral, alebo vyhodil psa.

 

dog

 

Fotky: Weheartit